Sekalainen kokoelma naisten kirjoittamia dekkarinovelleja

Femme fatale – murhaavan hurmaavat naiset (toim. Maria Smith, Conranic, 2011; koonnut ja suomentanut Conranicin työryhmä) on kokoelma naisten kirjoittamia rikos- ja jännitysnovelleja. Kirjoittajia ja novelleja on 14. Niiden järjestys Agatha Christiestä Marcia Mullerin kautta Joan Hessiin etenee Neiti Marplen kotoisuudesta kovaksikeitetyn kautta lähes kauhun rajoille.

Kokoelman parhaat lukukokemukset tarjoavat mielestäni Antonia Frazer henkilöllisyyden varastamisjuonellaan, Amanda Cross mielikuvituksellisella adoptiotarinallaan, Ruth Rendell kissakertomuksellaan, Faye Kellerman sormustapauksellaan ja Celia Fremlin syyllisyyden eri asteita pohtivalla novellillaan. Mary Higgins Clarkin osuus on enemmän romanttinen kuin jännittävä, mikä on tuttua hänen romaaneistaankin.

Kirjassa on häiritsevän, lähes raivostuttavan, paljon painovirheitä. Ihmetyttää myös, mitä toimittajaksi mainittu Maria Smith on tehnyt, kun kokoelman on koonnut ja suomentanut Conranicin nimettömäksi jäävä työryhmä.

Olisin myös kaivannut alkuperäisnovellien ilmestymisvuosia sekä tietoja kirjoittajista, joista moni – Betty Ren Wright, Barbara D’Amato, Elizabeth Dalton, Carolyn Jensen Watts ja Elizabeth Massie – oli minulle ennestään tuntemattomia, ja, useimmat koko joukosta ennestään suomentamattomia.

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

EAHIL 2020

Be Open Act Together

Luetut.net

Kirjablogi

The Bibliomagician

Comment & practical guidance from the LIS-Bibliometrics community

musings of a medical librarian

and mutterings about anything else that takes my fancy!

%d bloggaajaa tykkää tästä: