Syyllisen puolustaminen ottaa koville

Tuomio (Like, 2013; The Child Who, 2012, suomentanut Terhi Kuusisto) on englantilaisen Simon Lelicin kolmas romaani; vaikuttava rikosromaani, joka ei päästä lukijaa helpolla.

Kirjan päähenkilö Leo Curtice on 12-vuotiaan tappajan oikeusavustaja. Ei ole kyseenalaista, onko Daniel tappanut vuotta nuoremman tytön, mutta tuomioistuimen on päätettävä hänen rangaistuksestaan.

Juttu merkitsee Leolle julkisuutta ja etenemistä uralla, mutta myös uhkaa, sillä pikkukaupungin väki on valmis lynkkaamaan paitsi pojan myös tämän auttajat. Ketään muuta kuin Leoa ja hänen värväämäänsä psykologia ei kiinnosta selvittää tai tietää, mitä Danielin teon taustalla on; ei edes pojan äitiä, isäpuolesta puhumattakaan.

Tapaus kiristää Leon ja hänen vaimonsa suhteen eron partaalle ja sitten heidän tyttärensä katoaa. Tärkeysjärjestys kääntyy.

Tuomio on asiallisesti, puolueettomasti ja taitavasti kirjoitettu älykäs rikosromaani, joka käsittelee eettisiä ja moraalisia kysymyksiä asiallisesti mutta kiinnostavasti, analyyttisesti mutta kiehtovasti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s