Erinomainen esikoisdekkari

Kati Hiekkapellon Kolibri (Otava, 2013) yllätti. Kotimainen esikoisjännäri on napakka, sujuva ja hyvin kirjoitettu rikos- ja poliisiromaani.

Entisen Jugoslavian serbialueen unkarilaisvähemmistöön kuuluva, lapsesta saakka Suomessa asunut nuori poliisi Anna Fekete aloittaa rikostutkijana pohjoissuomalaisessa merenrantakaupungissa. Täydellisestä suomentaidostaan huolimatta hän kokee olevansa erilainen, eikä asiaa auta keski-ikäisen juntti-sovinisti-rasisti-alkoholisti-poliisi Esko Niemen työpariksi joutuminen.

Anna joutuu heti uransa aluksi osallistumaan laajaan ja monimutkaiseen murhatutkintaan, jossa on viitteitä sarjamurhaajaan. Samaan aikaan Annaa huolestuttaa myös kurdityttö Dijar, joka ensin otti yhtettä poliisiin pelätessään kunniaväkivaltaa, mutta perui kuulusteluissa kaiken. Huolta Anna kantaa myös veljestään Akosista, joka ei sisarensa lailla ole kotiutunut Suomeen, vaan syrjäytynyt.

Tässä dekkarissa kaikki toimii hienosti: tapahtumia on paljon ja juoni vetää; rinnakkaisten juonten välillä on temaattisia yhteyksiä eikä sivujuoni nouse päätarinan yli; henkilöt ovat inhimillisiä, monimutkaisia ja kiinnostavia; loppuratkaisua saa odottaa viimeisille sivuille saakka eikä se hypi silmille ennen aikojaan muttei tule puskistakaan; maahanmuuttajateema tekee kirjasta ajankohtaisen ja kantaaottavan, muttei saarnaavaa; kielellisesti ja tyylillisesti teksti on aina luettavaa, usein nautittavaa.

Onneksi kyseessä on sarjan aloitusosa, sillä jatkoahan tälle jo odottaa.

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

Luetut.net

Kirjablogi

The Bibliomagician

Comment & practical guidance from the LIS-Bibliometrics community

musings of a medical librarian

and mutterings about anything else that takes my fancy!

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

%d bloggaajaa tykkää tästä: