Erinomainen esikoisdekkari

Kati Hiekkapellon Kolibri (Otava, 2013) yllätti. Kotimainen esikoisjännäri on napakka, sujuva ja hyvin kirjoitettu rikos- ja poliisiromaani.

Entisen Jugoslavian serbialueen unkarilaisvähemmistöön kuuluva, lapsesta saakka Suomessa asunut nuori poliisi Anna Fekete aloittaa rikostutkijana pohjoissuomalaisessa merenrantakaupungissa. Täydellisestä suomentaidostaan huolimatta hän kokee olevansa erilainen, eikä asiaa auta keski-ikäisen juntti-sovinisti-rasisti-alkoholisti-poliisi Esko Niemen työpariksi joutuminen.

Anna joutuu heti uransa aluksi osallistumaan laajaan ja monimutkaiseen murhatutkintaan, jossa on viitteitä sarjamurhaajaan. Samaan aikaan Annaa huolestuttaa myös kurdityttö Dijar, joka ensin otti yhtettä poliisiin pelätessään kunniaväkivaltaa, mutta perui kuulusteluissa kaiken. Huolta Anna kantaa myös veljestään Akosista, joka ei sisarensa lailla ole kotiutunut Suomeen, vaan syrjäytynyt.

Tässä dekkarissa kaikki toimii hienosti: tapahtumia on paljon ja juoni vetää; rinnakkaisten juonten välillä on temaattisia yhteyksiä eikä sivujuoni nouse päätarinan yli; henkilöt ovat inhimillisiä, monimutkaisia ja kiinnostavia; loppuratkaisua saa odottaa viimeisille sivuille saakka eikä se hypi silmille ennen aikojaan muttei tule puskistakaan; maahanmuuttajateema tekee kirjasta ajankohtaisen ja kantaaottavan, muttei saarnaavaa; kielellisesti ja tyylillisesti teksti on aina luettavaa, usein nautittavaa.

Onneksi kyseessä on sarjan aloitusosa, sillä jatkoahan tälle jo odottaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s