Karmaisevat geokätköt

Itävaltalaisen Ursula Poznaskin jännitysromaani Viisi (Atena, 2013; Fünf, 2012, suomentanut Anne Mäkelä) sijoittuu Salzburgiin ja sen ympäristöön.

Päähenkilönä on rikosetsivä Beatrice Kaspary, jolla on kaksi kivaa lasta, rasittava ex-mies, ihana työpari ja typerä esimies. Vähän kliseistä, mutta toimii.

Trilleri alkaa, kun lehmilaitumelta löytyy naisen ruumis, jonka jalkapohjiin on  tatuoitu karttakoordinaatit. Niitä saadaan jatkossa lisää, kun poliisit joutuvat seuraamaan murhanhimoisen geokätköilijän vinkkejä, löytävät ruumiinosia pakasterasioista ja saavat arvoituksellisia tekstiviestejä.

Viitseliäs lukija syöttää koordinaatit tietoverkon karttapalveluihin ja seuraa rikollisjahtia oikeilla tapahtumapaikoilla. Salzburgin kävijä tunnistaa tekstistä Mirabell-puiston, Mozarteumin ja kadunnimiä.

Herkille ihmisille en tätä teosta suosittele, sillä rikokset ovat erittäin julmia ja raakoja. Mutta jos ei menetä yöuniaan katkottujen sormien ja silvottujen korvien vuoksi ja pitää intentiivisestä, yllätyksellisestä jännityksestä, tämä kirja kannattaa lukea.

(En oikein ymmärrä, miksi kirjan nimeksi on annettu oikeastaan, tai ainakin typografisesti, Vii5i. Onko ajatuksena, että luetaan vii-viisi-i ja mitä se tarkoittaisi?)

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

Yksi ajatus artikkelista “Karmaisevat geokätköt”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.