Lukunautinto

Kate Atkinson on taitava kirjailija. Eikö vieläkään hyviä uutisia? (Schildts & Söderströms, 2013; When will there be good news? 2008; suomentanut Kaisa Kattelus) on nautinnollista luettavaa myös erinomaisen suomennoksen ansiosta. Teos on kolmas Jackson Brodie -kirja ja rikosromaani, muttei ihan tavallinen dekkari.

Devonilaisessa maalaiskylässä tapahtui kolme vuosikymmentä sitten kolmoismurha, josta jäi eloon vain yhdeksänvuotias Joanna Mason. Kirjan tapahtuma-aikana hän on Joanna Hunter, edinburghilainen lääkäri ja pikkulapsen äiti, jolla on hieman epäilyttävä aviomies.

Edellisestä Jackson Brodie -romaanista tuttu poliisi Louise Monroe ehtii varoittaa Joannaa murhaaja Andrew Deckerin vapautumisesta ennen kuin Joanna katoaa; ainakin aputyttönsä Reggie Chasen mielestä, vaikka aviomies vetoaa vierailuun sairaan tädin luona.

Työnsä ohessa Louise tuskailee tuoreessa avioliitossaan. Toisaalla ex-sotilas & ex-poliisi & ex-yksityisetsivä Jackson Brodie joutuu junaonnettomuuteen.

Kaikki liittyy kaikkeen ja jokainen jokaiseen atkinsonilaisessa maailmassa, jossa asiat ovat aina jotenkin vinksallaan, sattumalla on suuri merkitys ja kirjalliset viittaukset suorastaan vilisevät silmissä.

Henkilöhahmot ovat hienoja – etenkin valloittavan määrätietoinen Reggie, jonka soisin tapaavani Atkinsonin maailmassa uudelleenkin. Juoni on täynnä epäuskottavuuksia, jotka eivät teoksen sisäisessä logiikassa ollenkaan häiritse, vaan kuuluvat asiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s