Menneisyyden möröt

Paholaisen ystävää (Blue Moon, 2013; Friend of the Devil, 2007; suomentanut Ulla Ekman-Salokangas) lukiessa on mielestäni hyvä (joskaan ei välttämätöntä), jos on lukenut Peter Robinsonin aiemmat suomeksi ilmestyneet Komisario Banks -dekkarit. Tällä synkällä tarinalla on suora ja suuri yhteys Banksin aiempiin tutkimuksiin.

Teoksen alussa löydetään meren rannalta pyörätuoliinsa murhattu nainen. Jutun saa tutkittavakseen komisario Annie Cabbot. Samoihin aikoihin Eastvalen epämääräisimmistä kortteleista löytyy nuori nainen raiskausmurhan uhrina. Tapauksen saa tutkittavakseen ylikomisario Alan Banks.

Banksin ja Cabbotin aikoinaan niin läheiset välit ovat nyt varsin jännitteiset, mutta henkilökohtaiset ongelmat on ohitettava. Tutkittavilla tapauksilla on yhtymäkohtia, jotka ovat syntyneet kaukana menneisyydessä järkyttävin ja julmin keinoin.

Kanadassa asuva britti Peter Robinson sijoittaa dekkarinsa Pohjois-Englannin Yorkshireen. Hän kirjoittaa erittäin laadukasta ja kaikesta karmeudestaan huolimatta erittäin viihdyttävää rikoskirjallisuutta, jossa elää ja toimii todellisiksi kirjoitettuja ihmisiä.

Friend of the Devil on Banks-sarjan 17. dekkari, mutta suomentaminen on aloitettu läpimurtoteoksesta Kuiva kuuma kesä (2002; In a Dry Season, 1999).

P.S. Jos tarina kuulostaa tutulta, olet voinut nähdä se televisiosta. Minä olin ja muistin murhaajankin, mutta se ei estänyt minua lukemasta kirjaa lähes henkeä pidätellen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s