Ruumis roskalaatikossa (contorno)

Marco Malvaldin Viiden korttipeli (Tammi, 2014; La briscola in cinque, 2007; suomentanut Inkeri Koskinen) aloittaa Bar Lumen murhat -dekkarisarjan, joka sijoittuu kuvitteelliseen Pinetan rantakylään Pisan lähelle. Italialaisia dekkareita ei ole suomennettu mitenkään liikaa, joten uutuus on tervetullut.

Bar Lume on kylän eläkeukkojen kokoontumispaikka ja kyläjuoruilun keskus. Baarin isäntä Massimo on vastahakoinen rikoksenratkaisija, joka useamman yhteensattuman vuoksi päätyy paikalle, kun läheisestä roskalaatikosta löytyy nuoren naisen ruumis. Massimo tekee oitis tarkkasilmäisempiä havaintoja kuin hitaanoloinen komisario Fusco, muttei haluaisi sekaantua asiaan.

Looginen Massimo ei kuitenkaan voi estää aivojaan ajattelemasta ja tekemästä päätelmiä. Hän löytää pian itsensä haastattelemasta asianosaisia ja piipahtelemasta poliisiasemalla.

Pieneen dekkariin mahtuu yllättävän monipolvinen juoni, kun sivupoluilla ei poikkeilla muutamaa korttipeliä ja satunnaista uintireissua enempää. Viiden korttipeli on sen verran viihdyttävä, että luen sarjaa mielelläni lisääkin. Se ei kuitenkaan ole yhtään enempää kuin hirtehishumoristinen rikostarina, jossa henkilöt ovat enemmän tyyppejä kuin ihmisiä ja miljöökuvaukseksi riittää kertoa, että on helle.

Tällä kirjoituksella popsin contornon eli ruksaan viidennen kirjan omassa Italialainen ateria –haastessani. Samalla opin, että on olemassa italialainen korttipakka.

 

2 vastausta artikkeliin “Ruumis roskalaatikossa (contorno)”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s