Salzburg kuoleman ja koston näyttämönä

Ursula Poznanskin ensimmäisen dekkari Viisi teki sen verran hyvän vaikutuksen, että tartuin innokkaasti toiseen Beatrice Kaspary -kirjaan Sokeat linnut (Atena, 2014; Blinde Vögel, 2013; suomentanut Anne Mäkelä), joka esikoisen tavoin sijoittuu Salzburgiin. Postikorttimaisen kauniissa kaupungissa tapahtuu jälleen murhia, vaikka ensin näyttääkin siltä, että runoaiheisen Facebook-ryhmän jäsenet ovat varsin itsemurha-alttiita.

Kun poliisille ensimmäisistä kuolemantapauksista — naisen ja miehen ruumiit leirintäalueella — lisätietoja puhelimessa luvannut mies sitten kuolee ennen kuin ennättää tulla kertomaan enempää, liittyy Salzburgin rikospoliisin etsivä Beatrice Kaspary runoryhmään tekaistulla käyttäjäprofiililla saadakseen sisäpiirin tietoa ryhmäläisistä ja heidän välisistään suhteista.

Sarjan aloitusosa kietoutui kiinnostavasti geokätköilyn ympärille; nyt keskiössä on sosiaalinen media, jossa on helppo esittää ja valehdella, kenties myös manipuloida.

Sokeat linnut ei yllä samaan tiiviyteen ja intensiivisyyteen kuin Viisi, mutta hyvää jännitystä se on. Juonikuviot ja loppuratkaisu ovat kaukana tavanomaisimmista dekkarikliseistä ja tapahtumien taustat raa’assa kohtalonomaisuudessaan lähes oksettavan uskottavia.

(Tämä on ensimmäinen johtolanka.)

Kirjailijan haastattelu Lukulampussa.

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.