Saaren salaisuudet

Viveca Sten sijoittaa dekkarinsa kesäsaarelleen Sandhamnille, Tukholman ulkosaaristoon. Hän kirjoittaa niihin paitsi jännitysjuonen myös paljon perhe- ja muihin ihmissuhteisiin liittyvää sekä menneisyydestä että nykyisyydestä. Tällä kertaa ehkä liikaakin.

Pinnan alla (WSOY, 2014. I grunden utan skuld, 2010, suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom; 352 sivua) on kolmas osa dekkarisarjasta, jonka päähenkilöitä ovat rikosylikonstaapeli Thomas Andreasson ja hänen ystävänsä juristi Nora Linde. Noran yksityiselämä junnaa ikävästi lähes entisissä, järin rasittavissa, kuvioissaan, mutta Thomasilla menee sentään vähän aiempaan paremmin.

Tarina alkaa nuoren naisen katoamistapauksesta, joka osoittautuu murhaksi. Pääosaan nousee kuitenkin menneisyys ja sieltä nuoren Thorwaldin rankka elämäntarina viime vuosisadan alusta. Sitä kerrotaan rinnan nykyaikaan sijoittuvan rikostutkinnan kanssa, joten on selvää, että henkilöillä ja tapahtumilla on yhteys; ja sen myötä murhan hieman epäuskottava selitys.

Dekkarina Pinnan alla on kelvollinen mutta aika niukka, koska muut asiat — ihmisten väliset suhteet ja sukuhistoriat — valtaavat teoksesta suurimman osan. Ei se kirjasta huonoa tee, mutta muuta odotettuani vähän petyin.

(Tämä on toinen johtolanka.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s