kansikuva

Laskelmoitu trilleri

Lars Keplerin Joona Linna -trillerisarjan viides osa Vainooja (Tammi, 2015; Stalker, 2014; suomentanut Kari Koski; 617 sivua) jatkaa kaupalliseksi menestykseksi todetulla tyylillä. Preesensmuoto ja lyhyet luvut saavat kääntämään esille yhä uuden sivun paksussa, tiivistunnelmaisessa, yksityiskohtaisessa ja väkivaltaisessa jännärissä.

Juonta ei tällaisen kirjan kohdalla ole syytä avata paljon enempää kuin teoksen nimi ilmaisee. Kyse on äärimmäisestä vainoamisesta, stalkkaamisesta, joka huipentuu hillittömiin väkivallan purkauksiin. Entinen poliisi Joona Linna palaa mukakuolleista. Hypnotisoija Erik Maria Bark joutuu äärimmäiseen pulaan.

Luin teosta kuin puoliksi hypnotisoituna, malttamatta lopettaa, mutta päästyäni loppuun olin jotenkin pettynyt. Mikään tai kukaan ei jäänyt askaruttamaan. Intensiivinen lukukokemus oli ja meni. Aiemmin kiittelin kirjailija(i)n henkilökuvaustaitoja; nyt nekin on urhattu elokuvakäsikirjoitusmaiselle juonitykitykselle. Silti viihdyin kirjan parissa hyvin — taitavaa.

Nimerkilllä Lars Kepler kirjoittaa aviopari Alexandra Coelho Ahndoril ja Alexander Ahndoril.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s