Esipuhe ja neljä rikosnovellia

P. D. James (1920-2014) oli brittiläisen rikoskirjallisuuden kuningatar. Mistelimurha ja muita kertomuksia (Otava, 2017; The Mistletoe Murder and Other Stories, 2016; suomentanut Jaakko Kankaanpää; 124 sivua) sisältää kirjailijan esipuheen ja neljä rikosnovellia: nimikertomuksen sekä tarinat Hyvin tavallinen murha, Boxdalen perintö ja Joulun kaksitoista johtolankaa.

Nautin tällaisesta viihteestä. Kertomukset tai novellit ovat ihanan perinteisiä, tunnelmallisia ja hyvin kirjoitettuja. Mukana on intohimoa ja perintöriitoja, pelkurimaisuutta ja petoksia, sukukaunaa ja mustasukkaisuutta. Kahdessa tarinassa on mukana Adam Dalgliesh, neljästätoista Jamesin romaanista tuttu runoileva (yli)komisario.

Outo juttu: Otavan sivujen mukaan ”Teoksen esipuheen on kirjoittanut Val McDermid.”, mutta esipuheen loppuun on painettu P. D. James. Tekstin perusteella jälkimmäinen pitää paikkansa.

Marrasjännitystähän tämä on.

9 ajatusta artikkelista “Esipuhe ja neljä rikosnovellia

 1. Mari | Luetut.net

  Oi! Olen lukenut P. D. Jamesia muutaman kirjan verran (Murhaajan mieli, Dalgliesh ja kuolema, Valepotilas, Syystanssiaiset). Minulta on vallan mennyt ohi, että häneltä on nyt ilmestynyt suomeksi uusi novellikokoelma. Täytyypä laittaa korvan taa muistiin!

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
 2. Amma

  Kuulostaa hyvin lupaavalta. En olekaan vähään aikaan lukenut vanhan ajan brittidekkareita. Ehkä pitäisi, tämä arkirealismi ja synkismi tympii näin marraskuussa.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
 3. Jassu

  P. D. James on Agatha Christien rinnalla yksi suosikkejani mitä dekkareihin tulee. He molemmat kirjoittavat kiinnostavia juonia, joita ei välttämättä etukäteen osaa arvata. Dalgliesh on ihana päähenkilö ja vaikka novelleita edelleen hieman vierastan, niin Mistelimurhan voisin ehdottomasti lukea!

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s