Kirjankansibingo 2019 – rivi 2

Osallistun nyt ensimmäistä kertaa Kirjankansibingooon. Bingoemäntänä on tänä kesänän Oksan hyllyltä -blogi. Ensimmäisen bingon sain jo.

Stina Jacksonin esikoisdekkarin Hopeatie (Otava, 2019; Silvervägen, 2018; suomentanut Jaana Nikula; 284 sivua) kansi on vasemman alanurkan bingoruudun vaatimuksen mukaisesti unenomainen. Romaanin ytimessä on kolme vuotta sitten kadonnutta tytärtään epätoivoisesti etsivän Lennartin suru ja ahdistus. Hän ajaa kaikki yöt Pohjois-Ruotsin Hopeatietä poiketen pienimmillekin sivuteille, koluten kaikki hylätyt talot. Risteävässä tarinassa Meja muuttaa taas kerran sekavan äitinsä kanssa, tällä kertaa pieneen syrjäkylään kummallisen miehen taloon. Kun yksinäinen Meja kohtaa sattumalta pojan, joka on aivan toisenlainen kuin kukaan muu, muuttuu hänen elämänsä vähitellen kokonaan. Selvää on, että kirjan kahden tarinan on lopulta kohdattava, mutta miten?

Eksotiikka-kanneksi alariville valitsen pienen romaanin nimeltä Ru (Gummerus, 2019; Ru, 2009; suomentanut Marja Luoma; 144 sivua). Sen on kirjoittanut ranskaksi kanadanvietnamilainen Kim Thúy. Katsoin Yle Areenasta hänen ja Silvia Hosseinin keskustelun HelsinkiLit-tapahtumassa ja päätin tutustua kirjaan. Omakohtainen romaani on kohtauksittainen ja aukkoinen kertomus lapsuudesta, perheestä ja suvusta, sodasta, venepakolaisuudesta ja pakolaisleiristä, uudesta kotimaasta, uudenlaisesta elämästä ja vaikeasta äitiydestä sekä paluusta muuttuneeseen Vietnamiin. Kirja lyhyys ja rakenne saavat sen näyttämään keveältä, mutta sisällöltään se on raskas, ja lukijana jouduin täyttämään enemmän aukkoja kuin olisin halunnut.

Luulin Grégoire Delacourtin kirjaa Onnen koukkuja (WSOY, 2013; La liste des mes envies, 2012; suomentanut Leena Leinonen; 164 sivua) niin sanotuksi hyvän mielen kirjaksi. Sitä tarina lankakauppias Jocelynen elämästä ei kuitenkaan ole. Kirjan tunnelma on surullinen ja lähes toivoton. Jocelyne on todella vähään tyytyväinen keski-ikäinen nainen, joka on päättänyt, että hänen (objektviisesti ajatellen aika ankea) elämänsä on onnellista. Mitä tapahtuu, kun tällainen maan hiljainen voittaa lotossa yli 18 miljoonaa euroa? Kirjan kannessa on numeroita ja saan sillä bingoruudukon alarivin täyteen.

Toinen bingo!!

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

5 vastausta artikkeliin “Kirjankansibingo 2019 – rivi 2”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

Luetut.net

Kirjablogi

The Bibliomagician

Comment & practical guidance from the LIS-Bibliometrics community

musings of a medical librarian

and mutterings about anything else that takes my fancy!

Kirjavinkit

Yli 9000 lukemisen arvoista kirjaa

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

%d bloggaajaa tykkää tästä: