Suunnitelmia Helsingin kirjamessuille

Helsingin Kirjamessut ovat 24.–27.10.2019.

Teemamaa Ranska

Perjantain ohjelmassa on kiinnostavan kuuloinen France, paradise for book lovers? Voisin mennä kuuntelmaan, kun ranskalaiset asiantuntijat (nimiä ei ole ohjelmassa ainakaan vielä) puhuvat Ranskan kirja-alasta ja -poliitikasta sekä julkisesta rahoituksesta. Onko Ranska tosiaan kirjaihmisen unelmamaa? Myös otsikko Naisia vai noitia? – naisvainot ennen ja nyt herättää kiinnostukseni. Kirjailija Milja Kaunisto ja toimitusjohtaja Anna Baijars keskustelevat naisen asemasta ranskalaisen eturivin toimittajan Mona Cholletin kirjan innoittamina. Lauantailta bongaan ranskalaiskirjailija Éric Vuillardin, mutten jaksa isommin innostua aiheesta. Teos Päiväkäsky kertoo 24 aikansa teollisuusjohtajan ja natsiupseerin salaisesta kokouksesta jossa sovittiin natsien toimien rahoittamisesta. Lauantainkin ohjelmasta löydän Milja Kauniston, joka otsikon Vive la littérature! – kirjailijana Ranskassa alla keskustelee Hannu Niklanderin ja Kira Poutasen kanssa. Sunnuntain muutamasta ranskalaisaiheesta voisin kiinnostua Liisa Väisäsen teoksesta Ranska, rakkaudella.

Dekkarilauantai

Lauantaina viihtynen ainakin Suomen Dekkariseuran Dekkarilauantain ohjelman parissa. Punavuori-lavalle nousevat eri kokoonpanoissa Terttu Autere, Patrik Berghäll, Patricia G. Bertényi, Marja Björk, Hanne Dahl, Tomas Gads, Pekka Hyyti, Virpi Hämeen-Anttila, Petri Karra, Leena Lehtolainen, Kari Levola, Emma Luoma, Jaakko Melentjeff, Reijo Mäki, Outi Pakkanen, J. P. Pulkkinen, Matti Remes, Juha Ruusuvuori, Matti Rönkä, Jari Salonen, Jarkko Sipilä, Taavi Soininvaara, Arttu Tuominen ja Heikki Valkama.

Lauantaina on tarjolla dekkareita muillakin lavoilla, ainakin mainio saksalainen Simone Buchholz Suomenlinna-lavalla.

Kirjabloggaajille

Messuilla on myös erityisiä kustantajien tapahtumia kirjabloggaajille. Olen ilmoittautunut perjantaina Avaimen kanssa Vaelluksille Italiaan ja Aulan media- ja bloggari-iltapäivään sekä lauantaina S&S:n bloggaajatilaisuuteen ja Teoksen skumppahetkeen.

Muutama muu tärppi

Jo perjantain ohjelmaani kuulunee pari dekkariaiheista hetkeä: Kirkkopuiston rakastavaiset jatkaa Karl-Axel Björkin tutkimuksia ja Aleppon kirjuri Markus Falkin seikkailusarjaa.
Luen parhaillaan Sirpa Kähkösen Kuopio-sarjan uusinta romaania Muistoruoho ja päätynen Senaatintori-lavalle perjantai-iltapäivänä.
Perjantain ohjelmassa on myös mielenkiintoinen otsikko Tiedenaisia – Suomalaisia tutkimuksen ytimessä. Tiedetori- lavalla professori Maria Lähteenmäkeä ja tutkijatohtori Johanna Ylipullia haastattelee Riitta Korhonen, yksi Tiedenaisia-kirjan kirjoittajista.
Perjantai-illan kruunannee Kuolleiden kirjailijoiden seura – Lucia Berlin Töölö-lavalla. Nora Varjama, Annaleena Jalava ja Salla Nazarenko pohtivat, pitääkö kirjailijan kuolla saavuttaakseen menestystä.

Ennuste

Todennäköisesti päädyn kuuntelemaan sattumalta jotain aivan muuta silloin, kun kalenterissani on jokin näistä tilaisuuksista. Tai ainakin näiden väleissä. Liian tiivistä ohjelmaa ei kannata tehdä – onhan ennätettävä myös kierrellä osastoilla sekä tavata bloggajakollegoita ja muita tuttuja. Sunnuntaille en edes yritä laatia ohjelmaa. Viimeistään se olkoon haahuilupäivä.

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

Luetut.net

Kirjablogi

The Bibliomagician

Comment & practical guidance from the LIS-Bibliometrics community

musings of a medical librarian

and mutterings about anything else that takes my fancy!

Kirjavinkit

Yli 10 000 lukemisen arvoista kirjaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: