Helsingin kirjamessut 2020 : omat tärpit ja lippuarvonta

Helsingin kirjamessut järjestetään tänä vuonna verkossa.

Ei siis tarvitse matkustaa eikä yöpyä hotellissa tai sukulaisten vieraspatjoilla. Voin seurata messuohjelmaa turvallisesti ja vaivatta kotona omassa laiskanlinnassani joko messupäivinä tai tallenteina myöhemmin.

Mitä ainakin seuraan?

Kuuntelin JP Koskisen Hukkuvan maan pari viikkoa sitten ja kiinnostaa kovasti kuulla, mistä keskustellaan. Perheestä, salaisuuksista, ilmastonmuutoksesta? Risto Isomäen Vedenpaisumuksen lapset -kirjan kohdalla ilmastonmuutosaiheelta ei voi välttyä. Luin romaanin hiljattain ja vaikutuin, kuten aina Isomäen fiktiota ja faktaa yhdistävän proosan äärellä. Isomäki palkittiin juuri Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnolla.

Listallani on myös Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa Upea romaani, jonka kuuntelin lumoutuneena. Mitähän siitä puhutaan? Ehkä mistä kirjailija aiheen sai ja mistä lähteensä kaivoi? Mitähän Emmi Itäranta kertoo uudesta upeasta romaanistaan, josta kirjoitin eilen? Ohjelma: Emmi Itäranta, Kuunpäivän kirjeet

Virpi Hämeen-Anttila, Paino ja Kalman kevät: Paino on vielä lukematta, mutta uuden Karl Axel Björk -dekkarin parissa ennätin jo viihtyä. Dekkarifanina olen myös jo Elina Backmanin Kun kuningas kuolee -esikoiseen tutustunut ja sen parissa viihtynyt. Onkohan tulossa lisää? Samasta lajityypistä poimin ohjelmaani myös kolme dekkarisarjaa kirjoittajineen: Marko Kilpi, JP Koskinen & Jarkko Sipilä. Ja vielä ruotsalaisen Camilla Greben, jonka Varjokuvat on huikea rikosromaani.

Toki ohjelmaan tarvitaan myös kirjoja ja kirjailijoita, joita en vielä tunne. Anni Kytömäki, Margarita: Joudun tunnustamaan, etten ole vielä lukenu yhtään Kytömäen kirjaa. Saako tämä keskustelu minut innostumaan? Maria Pettersson, Historian jännät naiset: Tätä kirjaa jonotan kirjastosta, sillä naisten historiaa ei tosiaan ole kirjoitettu liikaa.

Elisabeth Stroutin Pikkukaupungin tytön luin jo silloin, kun se ilmestyi suomeksi ensimmäisen kerran vuonna 2001, ennen Lucy Barton ja Olive Kitteridge -kuuluisuutta. Nyt taitavan kirjailijan esikoisromaani (Amy and Isabelle, 1998) on päässyt Keltaiseen kirjastoon. Loistava ja suosittu kirjailija saadaan etäyhteydellä kätevästi suomalaisille(kin) kirjamessuille. Kirjailijan kolme muuta romaania (Abide with Me, The Burgess Boys ja Olive, Again) odottaa vielä suomentamistaan.

Tiedetorilta poimin nämä mielenkiintoiset keskustelut:

Haluaisitko messulipun?

Blogini Facebook-sivulla voit osallistua lippuarvontaan. Arvon kolmelle eri osallistujalle kullekin yhden kokoaikalipun, jollaisella voi seurata tapahtumaa joka päivä 22.-25.10. ja tallenteita 8.11. asti. Lipun arvo on 17 euroa.

Twitterissä on toinen arvonta, jossa arvon kaksi kokoaikalippua yhdelle vastaajalle. Voita lippu kaverille kans!

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

2 vastausta artikkeliin “Helsingin kirjamessut 2020 : omat tärpit ja lippuarvonta”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

Luetut.net

Kirjablogi

The Bibliomagician

Comment & practical guidance from the LIS-Bibliometrics community

musings of a medical librarian

and mutterings about anything else that takes my fancy!

Kirjavinkit

Yli 10 000 lukemisen arvoista kirjaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: