Helsingin kirjamessut – muutama tärppi ja messulippuarvonta

Tänä vuonna pääsen pitkästä aikaa Helsingin kirjamessuille paikan päälle. Olen valinnut ohjelmasta muutaman kiinnostavan tärpin, jotka saattavat olla sellaisia myös muille.

Perjantaina 28.10. pääsen mukaan vasta illalla, joten valitsen tärpikseni yhden ei-suomalaisista kirjailijavieraista. Olen tainnut lukea tai kuunnella kaikki Anna Janssonin Maria Wern -sarjan dekkarit ja myös uuden Kristoffer Bark -sarjan olen aloittanut. Hakeudun siis Kallio-lavan katsomoon klo 17.

Dekkarifanina vietän messulauantain pääosin Suomen Dekkariseuran luotsaamassa Dekkarilauantaissa (Esplanadi-lava) klo 12.00–15.30. Mukana olevista kirjailijoista tuttuja kirjojensa kautta ovat ainakin mm. Päivi Alasalmi, Tuire Malmstedt, Kale Puonti, Milka Hakkarainen, Satu Rämö, Laura Andersson Terttu Autere, Jaana Lehtiö, Outi Pakkanen, Tapani Bagge, Markku Ropponen, Ari Wahlsten ja Helena Immonen, mutta luulen, että kiinnostavat haastattelut johtavat dekkarilukulistani pitenemiseen uusilla nimillä.

Jo ennen keskipäivää klo 10.30 on samalla lavalla tarjolla rikoskirjallisuusaiheista ohjelmaa otsikolla Suomalainen rikoskirjallisuus rulettaa maailmalla. Outi Mäkinen haastattelee Leena Lehtolaista ja Arttu Tuomista sekä heidän kääntäjiään Owen Witesmania ja Anke Michler-Janhusta.

Sunnuntaina maistunee jo sitten ihan jokin muu kuin rikoskirjallisuus. Vaikkapa tietokirjat: Proffapoluilla on Anu Lahtisen ja Tuula Vainikaisen teos suomalaisten naisten teistä tieteen huipulle ja olen sen lukenut, mutta keskustelu Kruununhaka-lavalla on toivoakseni juuri siksi antoisa. Harmi vain, että se osuu samaan aikaan klo 10.30 kun Töölö-lavalla on Riitta Konttinen ja Tarinankertoja – Anni Swanin elämä, jonka myös jo luin. Kääntäminen kiinnostaa aina, joten klo 14 taidan kuunnella Miten kääntää rylläävät turvemöröt ja raitajalat? Suomalaisen kirjallisuuden kääntäjien haasteita (Lonna-lava). Sitä ennen klo 13 (Kruununhaka-lava) seurannen keskustelua Sofi Oksasen romaaneista, joista on julkaistu kattava tutkimus, jonka aion lukea. Faktapainotteisen päivän voisin päättää vaikkapa viihteen ja Kirsi Pehkosen Jylhäsalmi-sarjan seurassa (Esplanadi-lava klo 14).

Ennen junan lähtöä on tietysti tehtävä muutama kirjaostos, mutta sitä ennen niitä ei kannata kanniskella. Veikkaan suuntaavani ainakin Kustantamo Huipun osastolle (6h2).

Lippuarvonta

Haluatko osallistua kirjamessulippujen arvontaan? Ilmoittaudu mukaan arvontaan viimeistään maanantaina 24.10.2022 vaikkapa kertomalla, kiinnostaako jokin tärpeistäni myös sinua. Jätä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, joka näkyy vain minulle, ei julkisesti. Arvon tiistaina 25.10. kaksi lippua yhdelle onnekkaalle! Yksi lippu oikeuttaa kertakäyntiin tapahtumassa, joten voit joko ottaa kaverin mukaan yhtenä päivänä tai käydä itse kahtena.

https://kirjamessut.messukeskus.com/

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

28 vastausta artikkeliin “Helsingin kirjamessut – muutama tärppi ja messulippuarvonta”

 1. Satu Rämön haastattelu olisi kiva nähdä lauantaina! Olen lukenut suurimman osan hänen kirjoistaan ja hän onnistuu kyllä aina kirjoittamaan vangitsevasti! Pidin Hildurista, vaikka siinä Satun huumori ei toki päässyt samalla tavalla esille, kuin monessa muussa hänen kirjassaan, johtuu toki genrestä.

  Liked by 1 henkilö

 2. Suomentajia ole nähnyt lavalla, ja heidän tärkeää työtään onkin hyvä pitää esillä. Tuo ”ulospäin” kääntävien lavavierailu on kuitenkin myös ihan must! Ja harvinaisuudessaan myös erittäin mielenkiintoinen.
  Nyt kun kaivelen niitä kuuluisia harmaita poimuja, niin eipä kääntäjistä tule ihan heti mieleen kuin Stefan Moster Turun kirjamessuilla useampi vuosi sitten.
  En osallistu lippuarvontaan ;-)

  Liked by 1 henkilö

 3. Tänä vuonna messuilla lapsen ehdoilla kierrellen mitä mielenkiintoista tulee vastaan. proffapoluilla kuulostaa tutustumisen arvoiselta!

  Liked by 1 henkilö

 4. Olisipa hienoa päästä kirjamessuille pitkästä aikaa! Tuo suomalaisen kirjallisuuden kääntämistä koskeva keskustelu kuulostaa hauskalta.

  Liked by 1 henkilö

Kommentit on suljettu.

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

Luetut.net

Kirjablogi

The Bibliomagician

Comment & practical guidance from the LIS-Bibliometrics community

musings of a medical librarian

and mutterings about anything else that takes my fancy!

Kirjavinkit

Yli 10 000 lukemisen arvoista kirjaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: