Blogistania-ääneni 2019

Kirjabloggaajat ja -vloggaajat äänestävät vuoden 2019 parhaista kirjoista neljässä eri kategoriassa. Bloggaajat ja vloggaajat julkaisevat antamansa äänet tänään sunnuntaina 1.3.2020 klo 10.00.  Jokaisessa kategoriassa voi äänestää kolmea eri kirjaa siten, että paras kirja saa kolme (3) pistettä, toiseksi paras kirja kaksi (2) pistettä ja kolmanneksi paras kirja yhden (1) pisteen.

Blogistanian Finlandia nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja ja ääntenlaskusta on tänä vuonna vastuussa Amman lukuhetki. Blogistanian Kuopus nostaa esille bloggaajien arvostamia lasten- ja nuortenkirjoja ja sen ääntenlaskusta vastaa Yöpöydän kirjat. Blogistanian Tieto nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia tietokirjoja ja sen ääntenlaskun hoitaa Kirjamies.

Blogistanian Globalia nostaa esille bloggaajien arvostamia käännöskirjoja. Äänestys koskee vuonna 2019 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alun perin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. Globalia -äänestys järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Äänenlaskusta on vastuussa Todella vaiheessa -blogi.

Äänestän tänä vuona vain Globalia-kategoriassa:

Ääneni menevät paitsi hienoille kirjailijoille Saksaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, myös teosten loistaville suomentajille.

Äänestyksen voittaja on teos, joka saa eniten pisteitä. Mikäli kaksi tai useampi kirja on kärjessä samoilla pisteillä, ratkaistaan voittaja vertaamalla bloggareiden/vloggareiden kirjoille antamia sijoituksia. Tasatilanteessa voittaa siis kirja, jolla on eniten ykkössijoituksia. Tarvittaessa verrataan myös kakkossijoituksia. Jos voittaja ei tälläkään keinolla ratkea, palkinto jaetaan saman pistemäärän saaneiden kesken.

Tulokset julkaistaan kussakin ääntenlaskijablogissa huomenna 2.3.2020 klo 10.00.

Palkinnot jaetaan Kuopiossa perjantaina 20.3.2020 klo 17 Kirjailijayhdistysten talvipäivien avajaisissa. Avajaiset pidetään Kuopion kaupunginkirjastossa ja ne alkavat klo 16. Talvipäivillä on myös muita yleisötilaisuuksia.

Blogistanian kirjallisuuspalkintoja organisoivat kotimaiset kirjabloggaajat ja -vloggaajat. Äänestys on epäkaupallinen ja järjestetään vapaaehtoisvoimin. Kirjallisuuspalkinnon voittajille myönnetään tunnustuksena kunniakirja.

blogistanian_2019_glob

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

11 vastausta artikkeliin “Blogistania-ääneni 2019”

  1. Olen lukenut näistä Stroutin kirjan, ja se on todella hieno. Omalle listalleni se ei aivan yltänyt, mutta olen niin iloinen, että Strout on löytänyt tiensä Keltaiseen kirjastoon ja nytkin tuli taas uusi käännös häneltä (Olive Kitteridge).

    Liked by 1 henkilö

    1. Olive Kitteridge oli tv-sarjana hieno ja pitää tietysti lukea.

      Kolme ääneni saanutta kirjaa ovat todella erilaisia. Laaja ja pohdiskeleva Erpenbeck, tiivis, arkinen Strout ja trillerimäinenkin Atwood.

      Tykkää

  2. Oli vaikea valita äänestyskirjoja, oli niin monta tasavahvaa. Stroutin kirja oli vaikuttava, etenkin Lucy Barton -kirjan siskoksena. Vuosia sitten näin tv-draaman kerrassaan upean toteutuksen Olive Kitteridgesta, jonka kirjasuomennosta nyt kirjastosta jonotan.

    Liked by 1 henkilö

  3. Olen ollut niin laiska bloggaaja ja uutuuksien lukija, että tänä vuonna jäi äänestäminen kokonaan. Testamentit oli ainoita lukemiani uusia käännöskirjoja. Strout täytyy lukea.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gabriel Korpi

"Sekoitus Philip Marlowea ja cozy crime -dekkaria"

Nostetaan teksti pöydälle

Ajatuksia kirjoittamisesta, lukemisesta ja uskontotieteestä

Koirakirjasafari

Kirja-arvosteluja koirakirjoista

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

EAHIL 2020

Be Open Act Together

Luetut.net

Kirjablogi