Blogistania-ääneni vuoden 2023 kirjoista

Tulokset Blogistanian kirjapalkintoäänestyksestä julkaistiin eilen. Äänestin itse kahdessa kategoriassa.

Blogistanian Finlandia 2023

Valinta oli sekä helppo että vaikea. Tämä on kolmen kärki, mutta mikä on oikea järjestys? Äänestyspäivänä se oli tuollainen. Hyvin olisin voinut sijoittaa ykköseksi myös äänestyksen voittajan eli Elolliset, jonka menestys ei yllättänyt; eikä se, että 36 uurnaa menestyi. Toiseksi tullut Vehka Kurjenmiekan Kellopelisydän päätyi oitis lukulistalleni.

Katso Finlandian kaikki äänestystulokset: Kirsin Book Club

Blogistanian Globalia 2023

Päätös oli tässäkin katergoriassa toisaalta helppo ja toisaalta vaikea. Tässä on kolme parasta, mutta mihin järjestykseen ne laittaisin? Äänestyspäivänä päätin noin.

Globalian kärkikolmikko on kokonaan erilainen kuin omani. Kakkoseksi tulleen Clare Keeganin Nämä pienet asiat olen lukenut, mutta en ole siitä kirjoittanut. Voittajan Martha Wellsin Hälytystilan ja pronssille sijoittuneen Gabrielle Zevinin Huomenna, huomenna ja huomenna  lisäsin lukulistalleni.

Katso Globalian kaikki äänestystulokset: Kirjakaapin kummitus

Olen lukenut myös vuonna 2023 ilmestyneitä tietokirjoja sekä nuorten (aikuisten) kirjoja, esimerkiksi Tiedossa jaetulle kakkossijalle yltäneen Jenna Kostetin Kuuden Katariinan jäljillä ja Kuopuksessa kolmanneksi sijoittuneen Magdalena Hain Sarvijumalan. En kuitenkaan ole kirjoittanut Sarvijumalasta tai muista lasten- ja nuortenkirjoista, joten en voinut äänestää Kuopuksessa, ja Tiedon vastuubloggaajana en halunnut siinä kategoriassa antaa omia pisteitäni.

Molempien kategorioiden voittajat pääsivät nekin alati kasvavalle lukulistalleni: Kuopuksen kärkikaksikko J. S. Meresmaan Tytär hämärän, piika pimeän ja Leena Paasion Bengtskär itä kahdeksan (ja myös sitä edeltävä Harmaja luode seitsemän) ja Tiedon ylivoimainen voittaja Minna Rytisalon ja Tommi Kinnusen Huokauksia luokasta.

Katso Kuopuksen kaikki äänestystulokset: Yöpöydän kirjat

Katso Tiedon kaikki äänestystulokset.

Mitä mieltä olet? Oletko lukenut voittajakirjoja tai minun ehdokkaitani? Aiotko lukea? Vaikuttavatko kirjasomen valinnat lukuvalintoihisi?

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

4 vastausta artikkeliin “Blogistania-ääneni vuoden 2023 kirjoista”

  1. Sata auringonkiertoa olen kuunnellut, en enää muista millainen se oli. En ole tainnut siitä ainakaan vielä postatakaan, kun on niin huisi jono…. Elolliset on listallani, mutta halusin kuunnella ensin Mies ja Merilehmä, ja sen kuuntelin juuri muutama päivä sitten.

    Ei kirjasome varsinaisesti vaikuta lukuvalintoihini, mutta ideoita voin kyllä saada, kirjoista joita en ole äänikirjasovelluksessa huomannut.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gabriel Korpi

"Sekoitus Philip Marlowea ja cozy crime -dekkaria"

Nostetaan teksti pöydälle

Ajatuksia kirjoittamisesta, lukemisesta ja uskontotieteestä

Koirakirjasafari

Kirja-arvosteluja koirakirjoista

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

EAHIL 2020

Be Open Act Together

Luetut.net

Kirjablogi