Ihastuin kuvakirjaan

Leena Virtasen kirjoittama ja Sanna Pelliccionin kuvittama Minna! – Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot on hurmaava lasten kuva- ja tietokirja. Teksti on innostunutta ja innostavaa, kuvitus kekseliästä ja hilpeää.

Kirja esittelee lapsinäkökulmaisesti, mutta myös aikuisille antoisasti, Minnan työn ja huvin täyttämän päivän Kuopiossa vuonna 1888. Sekä tekstissä että kuvituksessa on mielestäni jotakin erityisen minnacanthmaista — rohkeaa, valoisaa, modernia, inspiroivaa, voimallista.

En uskonut, että 55-vuotiaana voi vielä näin ihastua lastenkirjaan!

Kirja aloittaa Suomen supernaisia -kirjasarjan.

Kuvitusnäyttely Kuopion korttelimuseossa on avoinna 10.3.2019 saakka. Lapsia osallistava näyttely koostuu kirjan kuvituksista ja teksteistä, Minna Canthin alkuperäisesineistöstä ja mm. 1900-luvun alun nukkekodista.

Minna Canthin syntymästä tulee 19.3.2019 kuluneeksi 175 vuotta.

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

14 vastausta artikkeliin “Ihastuin kuvakirjaan”

  1. Mahtavaaa, että lapsille tehdään tällaisia kirjoja, joissa esitellään historiallisesti merkittäviä henkilöitä tai ainakin siis tämä yksi kirja on tehty. Uskoisin, että helpottaa lasta tunnistamaan ehnkilön myöhemmin. Toisaalta olisi varmasti monelle aikuisellekin varmasti tarpeellinen teos.

    Liked by 1 henkilö

  2. Yksi lapsuuteni tärkeimpiä museokokemuksia oli juuri tuo Kuopion korttelimuseo, jossa sai elää Minnan tunnelmia todeksi. Hienoa kuulla, että siellä perinnetyö jatkuu ja varmaan uusia näkökulmia Canthilan elämään on löytynyt sitten 80-luvun. Tuon kirjan voisin hankkia itsellenikin, kun ei juuri nyt lähipiirissä ole kohderyhmään sopivaa lasta.

    Liked by 1 henkilö

  3. Huomenna nähdään Korttelimuseolla!
    Minäkin pidin tästä todella paljon. Tuo on ihan totta, että kuvitus on jotenkin Minnan oloista. Hän olisi varmasti pitänyt rohkeasta, modernista ja persoonallisesta. Kuvitus myös toi hienosti tunteita esiin.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gabriel Korpi

"Sekoitus Philip Marlowea ja cozy crime -dekkaria"

Nostetaan teksti pöydälle

Ajatuksia kirjoittamisesta, lukemisesta ja uskontotieteestä

Koirakirjasafari

Kirja-arvosteluja koirakirjoista

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

EAHIL 2020

Be Open Act Together

Luetut.net

Kirjablogi