Helsinki Lit -odotuksia

Matkustan huomenna kymmenvuotisjuhliaan viettävään Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumaan. Kerrankin olin nopea ja ennätin ostaa liput ennen kuin ne loppuivat. Aiemmat kokemukseni tapahtumasta ovat niin hienoja, että odotukseni ovat kovin korkealla.

Eniten odotan kahden suosikkikirjailijani Elizabeth Stroutin ja Sirpa Kähkösen kohtaamista. Olen lukenut Stroutin kaikki suomennetut teokset ja blogannut neljästä ja sekä äänestänyt Stroutin teoksia monesti vuoden Blogistania-parhaimmistoon. Kähkösenkin tuotanto on lähes kokonaan tuttu, vaikka pari nuoruuden teosta onkin lukematta.

Myös Maja Lunden ja Ida Turpeisen keskustelu kiinnostaa paljon. Mehiläisten historia teki vaikutuksen, mutta kokonaan en ole Ilmastokvartettia vielä lukenut. Turpeisen Elolliset oli viime vuoden upeimpia kotimaisia romaaneja.

Eleanor Cattonin Birnamin metsä oli sen verran mieleenpainuva teos, että kuuntelen enemmän kuin mielelläni, kun hän puhuu siitä Hanna Nikkasen kanssa.

Andrei Kurkovin, jonka keskustelukumppani on Anna-Lena Laurén, tuotantoon olen vasta alkanut tutustua eli Harmaat mehiläiset on kesken ja kaksi muuta kirjaa lukupinossa.

Junamatkalla aikomukseni on kuunnella Nicolas Lunabban kirjaa Itkisitkö, jos mä kuolen?, josta hän puhelee Aleksis Salusjärven kanssa.

Joudun tunnustamaan, että jätin hiljattain kesken Kevin Chenin Aavekaupungin. Kirja kyllä kiinnostaa, mutta ensiyrityksellä menin heti nimissä sekaisin. Luultavasti päädyn yrittämään uudelleen, kunhan juttelu Ville Blåfieldin kanssa on kuultu.

Thella Johnsonin teosta Rauha odotan kirjastosta. On mielenkiintoista kuulla sitä ennen hänen puhuvan siitä Kjell Westön kanssa.

Nathan Hill on minulle vielä lukematon kirjailija, mutta toisin käynee Juha Itkosen kanssa käydyn vuoropuhelun jälkeen. Camila Sosa Villada, joka keskustelee Silvia Hosseinin kanssa, kiinnostaa jo nyt, ja mitä todennäköisimmin vielä enemmän lauantain jälkeen. , jos kokemukseni Helsinki Litin vaikutuksista toistuvat. Sama koskee Adania Shiblia, joka kohtaa suomentajansa Sampsa Peltosen.

Kauhu ei ole lainkaan minun genreni, joten en osaa ennustaa, saavatko Mariana Enríquezin ja Marko Hautala minut kiinnostumaan ensin mainitun tuotannosta.

P. S. Helsinki Litiin myydään striimilippuja.

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

Yksi ajatus artikkelista “Helsinki Lit -odotuksia”

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gabriel Korpi

"Sekoitus Philip Marlowea ja cozy crime -dekkaria"

Nostetaan teksti pöydälle

Ajatuksia kirjoittamisesta, lukemisesta ja uskontotieteestä

Koirakirjasafari

Kirja-arvosteluja koirakirjoista

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

EAHIL 2020

Be Open Act Together

Luetut.net

Kirjablogi