Kokkausta ja kuolemaa

Outi Pakkanen kirjoittaa keveähköjä kaupunkilaisdekkareita, joita on mukava lukea välipaloiksi painavampien ja raskaampien teosten uuvuttaessa. Uusin niistä on nimeltään Rakastaja (Otava, 2013).

Rikas tyhjäntoimittajatar Veera Halme on muuttanut Helsingin Bulevardille espoolaisesta rivitalosta. Sen peruja hän kuuluu taloyhtiön asukkaiden perustamaan ruokakerhoon, joka kokoontuu vuoroin kunkin jäsenen luo herkuttelemaan. Mutta yhdistääkö porukkaa, joka ennen grillaili yhteisellä pihalla tiiviillä porukalla, enää mikään? Vai onko syntynyt uusia, salaisia suhteita? Oliko niitä jo ennestään?

Itse rikosta saadaan odotella pitkään, vaikka se niin sanotusti roikkuu ilmassa alusta asti. Kuka kuolee? Kuka tappaa? Miksi?

Pakkanen kirjoittaa sujuvasti ja ammattitaidolla. Mikään ei töki. Huippujännityksestä ei ole kyse, vaan pikemminkin ihmissuhde- ja kaupunkiromaanista, jossa hyvällä ruualla ja juomalla on iso roolinsa.

Sivustaseuraajana ja kokkausohjeiden lähteenä teoksessa on jälleen mukana Pakkasen vakiohahmo Anna Laine Justus-koirineen. Hänen tuttavapiiriinsä kuulumisessa olisi hyvänä puolena se, että saisi varmaankin joskus maistaa hänen huippukokkauksiaan, ja huonona se, että henki voisi olla herkässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s