Kirjabloggaajien joulukalenteri 2023: Luukku 9 – rikosten joulukalenteri

Toiset 24 yötä jouluun (Tammi, 2023; 232 sivua; äänikirjan kesto 11 h 7 min) sisältää edeltäjänsä 24 yötä jouluun (Tammi, 2022) tapaan 24 joulu- ja rikosaiheista novellia 24:ltä kirjailijalta, jotka ovat Laura Andersson, Tapani Bagge, Virpi Hämeen-Anttila, Helena Immonen, Anne Ilves, Seppo Jokinen, Marko Kilpi, JP Koskinen, Saija Kuusela, Silja-Elisa Laitonen, Leena Lehtolainen, Eeva Louko, Tuire Malmstedt, Anu Patrakka, Tiina Raevaara, Matti Remes, Markku Ropponen, Satu Rämö, Miina Supinen, Anniina Tarasova, Terhi Tarkiainen, Arttu Tuominen, Vera Vala ja Heikki Valkama.

En ole niin kiltti, että olisin kuunnellut kirjaa tarina päivässä 1.-24.12. kuin olisin avannut joulukalenterin luukkuja, vaan ahmin parissa päivässä koko satsin. Äänikirjan kanssa ilmeni ongelmia, sillä kuuntelun pysäyttämisen jälkeen kirja singahti useimmiten takaisin kesken olevan tarinan alkuun tai sitten jonnekin ihan muualle. Kirjanmerkit eivät asettuneet oikeaan kohtaan eikä ääniraidoistakaan ollut hyötyä. Jouduin siis vähän kelailemaan. Jukka Pitkänen ei ole suosikkilukijoitani, mutta sopi tähän ihan riittävän hyvin. Tosin olisin ollut mielissäni, jos eri novelleilla olisi ollut eri lukijat.

Kovin jouluiseen tunnelmaan ei aivan kaikkien tarinoiden parissa pääse, mutta osassa on kyllä mukavasti myös joulumieltä rikosteemasta huolimatta. Muutama novelli piipahtelee melkein kauhun tai ainakin yliluonnollisen puolella, enkä ollut siitä kovin innoissani. Yksi on tieteisdystopia. Jotkin tarinat olivat lähes synkkiä, toiset humoristisia, monet kepeitä, jotkin raskaita, osa liikuttaviakin.

Kokonaisuutena kokoelma on siis hyvässä mielessä sekalainen. Osa vanhoista tutuista tekijöistä on ottanut mukaan vanhat tutut henkilönsä, mutta eivät kaikki. Jotkin tarinat jäivät mieleen paremmin kuin toiset. Suosikkeinani voin mainita ainakin Helena Immosen Petterin jäljillä, JP Koskisen Itämaan tietäjät, Heikki Valkaman Vanhan liiton konnan, Virpi Hämeen-Anttilan Viimeisen keikan, Leena Lehtolaisen Yhden naisen tonttuarmeijan ja Seppo Jokisen Jouluaaton lunnaat.

Kirjabloggaajien joulukalenterin huomisen luukku avautuu blogissa Jotakin syötäväksi kelvotonta ja eilisen luukkuun pääset Kirjamies-blogissa.

Kalenterin koordinointi ja visuaalinen ilme: Niina, jonka Yöpöydän kirjat -blogin ykkösluukussa on listattu kaikki tällä kertaa mukana olevat kirjablogit.

Lukuisaa joulun odotusta!

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

8 vastausta artikkeliin “Kirjabloggaajien joulukalenteri 2023: Luukku 9 – rikosten joulukalenteri”

  1. Minä olen nyt ensimmäistä kertaa kokeillut joulukalenterikirjaa, ja olen malttanut lukea luku kerrallaan. Noh, jotkut arkiaamut ovat olleet niin hetkisiä, että olen joutunut tarkkomaan luvuissa myöhemmin kiinni, mutta muuten olen pitänyt kiinni rytmistä. Kirsi Pehkosen joulunovellit ovat lähes kaikki leppoisia, positiivisia ja jouluisia, ehkä ne sopivat minulle joulunodotukseen paremmin kuin dekkarinovellit.

    Liked by 1 henkilö

  2. Olen kahtena edellisvuonna kuunnellut ”oikean” joulukalenterikirjan ja ihan kiltisti osan kerrallaan, vaikka eihän siinä ollut edes vaihtoehtoja harpata eteenpäin, kun ne osat julkaistiin aina vasta vuorokauden vaihduttua 😃 Kokonaisena kirja ilmestyi vasta aaton jälkeen. Jos koko kirja tulisi kerralla tuskin kuuntelisin yhtä novellia per päivä, se tuntuisi aika merkityksettömältä.
    Tänäkin vuonna aloitin yhden luukku per päivä dekkari, mutta se jäi ensimmäisen luukun puoliväliin…

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gabriel Korpi

"Sekoitus Philip Marlowea ja cozy crime -dekkaria"

Nostetaan teksti pöydälle

Ajatuksia kirjoittamisesta, lukemisesta ja uskontotieteestä

Koirakirjasafari

Kirja-arvosteluja koirakirjoista

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

EAHIL 2020

Be Open Act Together

Luetut.net

Kirjablogi