Kirjabloggaajien joulukalenteri 2023: Luukku 11 – vanhanaikainen joulutarina

Loviisan joulu (Gummerus, 2023; 60 sivua; äänikirjan kesto 2 h 33 min) on vain ääni- ja e-kirjana julkaistu lyhyt viides osa Ann-Christin Antellin historialliseen Puuvillatehdas-sarjaan.

Joulutarinan pääosassa on sarjan muista osista vanhempana tuttu Loviisa-täti. Hänen varhaisempia vaiheitaan valotetaan merikapteenin rouvana Naantalissa, joka valmistautuu vuoden 1865 jouluun.

Loviisa odottaa puolisoaan kotiin maailman meriltä yhdessä vanhan mutta tarmokkaan taloudenhoitaja Kustaavan ja merikapteenin matkoiltaan tuliaisina taloon tulleiden Helmeri-laivakissan ja Bonaparte-papukaijan kanssa. Mikähän otus lie seuraava tuliainen? Ja ennättääkö mies edes jouluksi Suomeen saakka?

Kaikkien kaupungin neulomaseuran naisten mieli edes joulun alla ole järin anteeksiantavainen ja antelias, mutta Loviisalla on joulumieltä. Vastoin itse rovastinnan ohjeita hän ei suostu syrjimään yksinhuoltajaäitiä, entistä kotiopettajaa ja nykyistä ompelijaa, ja tämän tytärtä. Samalla hän ei voi olla kadehtimatta äidin ja tyttären suhdetta toivoessaan kovasti omaa lasta.

Tämä joulutarina on vanhanaikainen, herttainen ja melko ennalta-arvattava. Kuuntelin kirjan miellyttävä-äänisen Sanna Majurin lukemana.

Huomenna Kirjabloggaajien joulukalenterin luukku avautuu Yöpöydän kirjat -blogissa ja eilisen luukkuun voit kurkistaa Jotakin syötäväksi kelvotonta-blogissa.

Kalenterin ulkoasun on luonut Niina, jonka Yöpöydän kirjat -blogin ykkösluukussa on listattu kaikki tällä kertaa mukana olevat kirjablogit.

Leppoisaa joulun odotusta!

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

3 vastausta artikkeliin “Kirjabloggaajien joulukalenteri 2023: Luukku 11 – vanhanaikainen joulutarina”

  1. Tämä kiinnostaa jo pelkästään ihastuttavan kannen vuoksi, eikä näin joulun alla haittaa lainkaan, jos kertomus on herttainen ja vanhanaikainen. En muuten ole tainnut aikeistani huolimatta Antellin tuotantoon tutustua vielä ollenkaan. Ehkäpä pitäisi.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gabriel Korpi

"Sekoitus Philip Marlowea ja cozy crime -dekkaria"

Nostetaan teksti pöydälle

Ajatuksia kirjoittamisesta, lukemisesta ja uskontotieteestä

Koirakirjasafari

Kirja-arvosteluja koirakirjoista

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

EAHIL 2020

Be Open Act Together

Luetut.net

Kirjablogi