Lukunautinto

Kate Atkinson on taitava kirjailija. Eikö vieläkään hyviä uutisia? (Schildts & Söderströms, 2013; When will there be good news? 2008; suomentanut Kaisa Kattelus) on nautinnollista luettavaa myös erinomaisen suomennoksen ansiosta. Teos on kolmas Jackson Brodie -kirja ja rikosromaani, muttei ihan tavallinen dekkari.

Devonilaisessa maalaiskylässä tapahtui kolme vuosikymmentä sitten kolmoismurha, josta jäi eloon vain yhdeksänvuotias Joanna Mason. Kirjan tapahtuma-aikana hän on Joanna Hunter, edinburghilainen lääkäri ja pikkulapsen äiti, jolla on hieman epäilyttävä aviomies.

Edellisestä Jackson Brodie -romaanista tuttu poliisi Louise Monroe ehtii varoittaa Joannaa murhaaja Andrew Deckerin vapautumisesta ennen kuin Joanna katoaa; ainakin aputyttönsä Reggie Chasen mielestä, vaikka aviomies vetoaa vierailuun sairaan tädin luona.

Työnsä ohessa Louise tuskailee tuoreessa avioliitossaan. Toisaalla ex-sotilas & ex-poliisi & ex-yksityisetsivä Jackson Brodie joutuu junaonnettomuuteen.

Kaikki liittyy kaikkeen ja jokainen jokaiseen atkinsonilaisessa maailmassa, jossa asiat ovat aina jotenkin vinksallaan, sattumalla on suuri merkitys ja kirjalliset viittaukset suorastaan vilisevät silmissä.

Henkilöhahmot ovat hienoja – etenkin valloittavan määrätietoinen Reggie, jonka soisin tapaavani Atkinsonin maailmassa uudelleenkin. Juoni on täynnä epäuskottavuuksia, jotka eivät teoksen sisäisessä logiikassa ollenkaan häiritse, vaan kuuluvat asiaan.

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gabriel Korpi

"Sekoitus Philip Marlowea ja cozy crime -dekkaria"

Nostetaan teksti pöydälle

Ajatuksia kirjoittamisesta, lukemisesta ja uskontotieteestä

Koirakirjasafari

Kirja-arvosteluja koirakirjoista

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

EAHIL 2020

Be Open Act Together

Luetut.net

Kirjablogi