Olisipa jo kesä

Kirsi Pehkonen jatkaa viime vuonna alkanutta Jylhäsalmi-sarjaansa elokuun helteisiin ja ukkosiin ajoittuvalla romaanilla Jylhäsalmella salamoi (Karisto, 2018; 197 sivua). En lue juurikaan niin sanottua naisten viihdettä, mutta näiden kesäisten, raikkaan romanttisten ja humorististen kirjojen parissa olen viihtynyt.

Sarjan ”pääosassa” ei ole henkilöhahmo, vaan sarjaa yhdistää paikka, kuvitteellinen itäsuomalainen kylä. Niinpä ensimmäisen osan Riina tavataan vain kerran ohimennen, kun keskushenkilönä on kiinteistövälittäjä Anna Ukkonen, tälläkin kertaa nuori nainen. Hän asettuu elokuun alussa vuokralaiseksi Haapa-ahon taloon, jonne myös Lontoossa asuvan poikaystävän on suunniteltu saapuvan koko syksyksi.

Toisin käy eikä se ole edes Annalle lopulta yllätys. Lukijalle ei ole sekään, kenen kanssa Anna ryhtyy pian vispilöitä kauppaamaan. Sopivasti mutkia asetellaan matkaan, ettei romanssi etenisi suoraviivaisesti ja tylsästi. Jännittäviäkin hetkiä koetaan — eikä niistä pienin ole kohtaaminen kotihiiren kanssa.

Vilpitöntä maalaisromanttista viihdettä kelpaa lueskella sulavien hankien keskellä kesää odotellessa.

 

P. S: Sitä vähän ihmettelen, että Annaa nimitetään timpuriksi, kun hän auttaa maalaamisessa ja inventaariossa. Ei timpuri ole mikään apulainen, vaan kirvesmies, puuseppä.

Tekijä: Tuulevin lukublogi

Lukija. Kirjabloggaaja. Kirjastoihminen.

16 vastausta artikkeliin “Olisipa jo kesä”

 1. Heh, muistan sun edellisen bloggauksesi edellisestä osasta ja sen että tän kirjasarjan idea kuulosti aika viehättävältä. Kesäinen suomalainen pikkukylä ja joka kirjassa eri henkilö ja sen romanssikiemurat. :-) En juuri ikinä lue tällaisia kirjoja, mutta jotenkin tää idea miellyttää silti. :-)

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos vinkistä! Tämä on minulle ihan outo sarja, mutta aina välillä kevyet ja herttaiset kirjat ovat paikallaan. Huomaan kaipaavani sellaisia erityisesti kesäisin :-)
  Samantyylinen lienee Anneli Kivelän Katajamäki-sarja, joka on tullut joskus vastaan.

  Liked by 1 henkilö

 3. Jännää, tunnen oikeassa elämässä ihmisen, jolla on tismalleen sama nimi kuin tämän kirjan päähenkilöllä. Sukunimi ei tietääkseni ole kauhean yleinen, joten aika hyvä sattuma! :)

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista.
   Se on aina vähän outoa, kun jollain fiktiivisellä henkilöllä on tutun ihmisen nimi. Ei ole varmaankaan helppoa keksiä kirjojen henkilöille nimiä.

   Tykkää

 4. Joskus kevyet ja kesäiset kirjat ovat paikallaan! Niissä ei tapahdu paljon mitään, joten ne ovat hyviä ’välipalakirjoja’. En kuitenkaan muista, milloin viimeksi olisin juuri tämän tyylisen kirjan lukenut.

  Liked by 1 henkilö

 5. Tämä on kyllä hirmuisen kiva sarja! Mietin, että sijoittuukohan tämä saman kesän loppuun mihin edellinen kirja jäi, vaikutti ainakin Riinan tapaamisen perusteella siltä.

  Itsekin olen lukenut ”näitä keveitä” viime aikoina vähän, mutta uusi Jylhäsalmi oli laitettava heti varaukseen.

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Tuumailen kulttuurikokemuksia, eniten kirjallisuutta.

One Entry to Research

Critical assessment of Web of Science, Scopus and Google Scholar. Updated by Lars Iselid, Umeå University Library, to document a Swedish BIBSAM project.

Bibbidi Bobbidi Book

Blogi kirjoista, lukemisesta ja kulttuurista.

Luetut.net

Kirjablogi

The Bibliomagician

Comment & practical guidance from the LIS-Bibliometrics community

musings of a medical librarian

and mutterings about anything else that takes my fancy!

Kirjavinkit

Yli 10 000 lukemisen arvoista kirjaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: